Montessori Schule Cluj există pentru a sprijini procesul natural de dezvoltare a copilului și a crea mediul care permite copilului să descopere cu bucurie lumea și locul lui unic în ea.

Copiii de la Montessori Cluj sunt încurajați să se dezvolte în mod independent, în atmosfera de comunitate specifică pedagogiei Montessori, arătând respect pentru ceilalți și pentru natură. Calități precum curiozitatea intelectuală, gândirea analitică, capacitatea de a comunica în mai multe limbi ca adult, dorința de a-i ajuta pe ceilalți, reprezintă elemente esențiale în drumul spre educație pentru viață.Ne luăm angajamentul de a sprijini dezvoltarea copiilor, de a le fi ghid în explorarea și atingerea propriului potențial. Pe acest drum lung de formare a adultului responsabil, încrezător, adaptabil, este fundamentală colaborarea cu comunitatea de părinți. De aceea, ne oferim să fim o sursă de informații și schimb de experiență pentru ei în ceea ce privește educația pentru viață.

Grădinița și Școala Montessori Cluj respectă curricula Montessori, așa cum a fost parcursă în cursurile AMI 0-3 ani, 3-6 ani și 6-12 ani. De asemenea, oferim un mediu bilingv (clasele 0-3 ani și 3-6 ani) și trilingv (clasele 6-12 ani) stimulativ și bogat.

Grădinița și Școala Montessori Cluj au avizul C.N.A.E. (Comisia Națională pentru Alternativele Educaționale din România) de funcționare nr. 41901/03.06.2014 pentru nivelul preșcolar și nr. 53040/13.11.2015 pentru nivelul primar, care certifică faptul că școala noastră îndeplinește standardele Montessori. C.N.A.E. este singurul organism din Romania care poate certifica îndeplinirea standardelor alternativelor educaționale recunoscute de către Ministerul Educației (M.E.C.T.S.).

Grădinița și Școala Montessori Cluj au avizul A.R.A.C.I.P. (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar) cu numărul 32/31.08.2015 pentru învățământul preșcolar și nr. 9/16.05.2016 pentru învățământul primar. ARACIP este instituția publică de interes național, aflată în subordinea Ministerului Educației și Cercetării, care evaluează calitatea învățământului preuniversitar și o autorizează periodic.

Montessori Cluj funcționează conform curriculumului național Montessori aprobat în anul 2011 de către Ministerul Educației.