Viziunea noastră: Educație pentru viață

Sprijinim copiii să realizeze că sunt unici, că adevarata putere si fericire se află în interiorul fiecăruia și astfel se pot adapta și integra în Umanitate și întregul Univers.

Pedagogia Montessori oferă o educație care respectă demnitatea copiilor și este orientată spre nevoile individuale. Principiul fundamental este alegerea liberă plină de respect într-un mediu pregătit.


Școala Primară Montessori Cluj își propune să sprijine copilul în procesul de autodezvoltare, adaptare și devenire a unui adult conștient, liber, responsabil și fericit.

Dorim o comunitate responsabilă care încurajează dezvoltarea învățării în pace și armonie, aderând la principiile Montessori promovate de Asociația Montessori Internationale. Astfel fiecare copil își va atinge potențialul intelectual, spiritual, social și emoțional.

Mediul Montessori oferă copilului libertatea de a alege activitatea pe care o desfăşoară, responsabil de ordinea și armonia din jur. Astfel copilul devine conştient de rolul important pe care îl joacă în comunitate. Sprijinim copiii să se dezvolte în mod independent, plini de încredere de sine și respect, într-o arie largă de aptitudini şi competenţe.

Prin hrana autentică, respect pentru natură, putem fi o sursă de informaţii și experiență pentru părinţi în educaţia pentru viaţă.

În realizarea misiunii propuse, Școala Primara Montessori Cluj își propune cultivarea următoarelor valori:
• Dezvoltarea autonomiei, responsabilității și inițiativei în ceea ce privește propriile nevoi ca bază a încrederii în forțele proprii
• Respectul, grija și aprecierea față de oameni
• Dezvoltarea unei relații active și armonioase a copiilor cu mediul care îi înconjoară și comunitatea din care fac parte
• Cultivarea sentimentului de satisfacție pentru munca realizată
• Integrarea în realitate și încurajarea creativității