Copiii care vin la Montessori Schule Cluj au nevoie, în rezonanță cu principiile Montessori,
să se miște liber și în siguranță atât în mediu din clasă cât și în mediul exterior.


Pentru a asigura confort și libertate pentru copilul dumneavoastră, vă recomandăm să țineți cont de următoarele sugestii pentru vestimentația copiilor atunci când vin la grădiniță/școală:

  • Vestimentația e necesar să fie confortabilă și lejeră
  • Hainele trebuie să le permită copiilor să se îmbrace / dezbrace singuri pentru a fi susținută dezvoltarea independenței copiilor
  • E necesar ca ținuta să fie potrivită pentru vremea de afară, ajutând astfel copilul să perceapă realitatea
  • Vestimentația este nevoie să nu conțină însemne violente, dorind să menținem Montessori Schule Cluj un loc neutru și prietenos, netolerând joaca violentă în niciun fel

Este în interesul copilului să poarte haine comode, cu închizători simple, care oferă independență, fără necesitatea vreunui ajutor din partea adultului. De exemplu, la folosirea toaletei să nu fie necesar suportul adultului pentru deschiderea unei catarame.

De asemenea, copilul să aibă încălțăminte adecvată, ușor de încălțat sau descălțat. De exemplu, pentru un copil tocmai intrat în programul nostru este de preferat să poarte încălțăminte cu arici, apoi în jurul vârstei de 4 ani, când începem să-i învățăm pe copii cum să-și lege șireturile, să aibă pantofi cu șireturi ca să poată exersa.